Obisk prekmurske ravnice – Vitla G8

Sobota 6.4.2021 – ekipa šestih članov DJP Aves (Rok, Jure, Sebastjan, Ezio, Matej G. in Matej J.) in dva povabljena gosta (Zvone in Domen) smo se glede na odlično napoved odpravili na vitlanje v Prekmurje. Dobra napoved je v Prekmurje privabila kar nekaj pilotov in če nisi bil v prvih “bojnih linijah” si se kar načakal, preden si prišel na vrsto. Ker nas je bilo kar nekaj prvič na vitli in želje velike, je bilo ob čakanju na vitlo čutiti nekaj nervoze, svoje pa je dodala tudi termično spremenljiva smer vetra, ki je bila na trenutke popolnoma s strani glede na smer vleke. 
Vsi se drug za drugim se s pomočjo Boštjana Komarickega, lokalnih pilotovi in medsebojne pomoči spravimo varno v zrak in vsak zase odletimo, kar nam je bilo danes namenjeno. Omembe vredni leti naše ekipe: Matej G. (cca 45 km), ki je sledil avtocesti kot v časih brez navigacije, se zaletel v CTR Maribor in po meji prijadral do Jurovskega Dola (preimenovan v Jurski park). Sebastjan (28,6 km) do Svetega Tomaža. Rok (11,9 km) v drugem poskusu do juga Murske Sobote. Ezio, ki mu je uspelo pobrati iz štarta pri -1 m AGL do Donačke gore. 
Glede na XC Globe je bilo za dan 6.4.2021 prijavljenih 20 regularnih letov. Vitlanje je bilo pod Boštjanovim vodstvom odlična izkušnja in se sigurno v Prekmurje še vrnemo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *